Fermentis бренди Lesaffre, як ширкати фаронсавӣ мебошад, ки ба хамиртуруш ва ферментатсия тахассус дорад. Fermentis доираи васеи хамиртуруши хушкро барои пиво, шароб ва дистиллятсия истеҳсол мекунад. Онҳо мақсад доранд, ки хамиртурушҳои баландсифатро таъмин кунанд, ки метавонанд фаъолияти муттасили ферментатсия ва хусусиятҳои ҳассосро кафолат диҳанд.
Fermentis соли 2003 аз ҷониби Lesaffre бо мақсади тамаркуз ба рушд ва истеҳсоли хамиртуруши хушк барои саноати пиво таъсис дода шудааст.
Лесаффр соли 1853 дар Фаронса таъсис ёфтааст ва ба як бозигари пешбар дар бозори хамиртуруш ва ферментатсия табдил ёфтааст.
Имрӯз, Fermentis бренди ҷаҳонӣ буда, дар зиёда аз 50 кишвари ҷаҳон ҳузур дорад.
Lallemand як ширкати Канада аст, ки хамиртуруш, бактерияҳо ва дигар маҳсулоти ферментатсияро барои пиво, шароб ва маҳсулоти хӯрокворӣ истеҳсол мекунад.
Danstar бренди Lallemand аст, ки ба истеҳсоли хамиртуруши хушк барои саноати пиво тахассус дорад.
White Labs як ширкати амрикоӣ мебошад, ки маҳсулоти хамиртуруши моеъ ва ферментатсияро барои пиво, шароб ва дистиллятсия таъмин мекунад.
SafAle як қатор хамиртуруши але хушк аст, ки барои пухтани доираи васеи услубҳои пиво, аз ҷумла алес, стюардесса ва дарвозаҳо мувофиқанд.
SafLager як қатор хамиртуруши хушк аст, ки барои пухтани ҳама намуди лагерҳо, аз ҷумла пилснерҳо, пивои услуби Мюнхен ва бокҳо мувофиқанд.
Safcider як қатор хамиртурушҳост, ки махсус барои сохтани сидр пешбинӣ шудаанд. Хамиртурушҳо метавонанд як қатор навъҳои афшураи себро фермент кунанд ва сатҳҳои гуногуни ширинӣ ва кислотаро ба вуҷуд оранд.
Хамиртуруши хушк ва хамиртуруши моеъ ҳам ба як мақсад хизмат мекунанд, яъне дар ҷараёни пиво қандҳоро ба машрубот ва СО2 дохил мекунанд. Тафовути асосии байни онҳо дар он аст, ки хамиртуруши хушк дар ҳолати нофаъоли аст ва метавонад ба муддати тӯлонӣ нигоҳ дошта шавад, дар ҳоле ки хамиртуруши моеъ фаъол аст ва бояд дар муддати кӯтоҳтар яхдон ва истифода шавад.
Барои аз нав об кардани хамиртуруши хушк, аввал, таҷҳизоти истифодашударо стерилизатсия кунед. Сипас, ба зарфи тоза ва тозашуда оби гарм (тақрибан 95-105 ° F) илова кунед. Хамиртуруши хушкро ба рӯи об пошед ва бигзоред, ки тақрибан 15 дақиқа нишинад. Пас аз он, хамиртурушро мулоим кунед ва бигзоред, ки 5-10 дақиқа боз нишинад. Пас аз он, ки хамиртуруш пурра дубора об мешавад, онро ба wort илова кардан мумкин аст.
Бале, Fermentis штампҳои хамиртурушро истеҳсол мекунад, ки барои шароб мувофиқанд. Ин хамиртурушҳо барои ферментатсияи афшураи ангур ва истеҳсоли шароб бо хусусиятҳои ҳассосии пайваста пешбинӣ шудаанд.
Хамиртуруши хушкро то ду сол нигоҳ доштан мумкин аст, агар он дар ҷои хунук ва хушк нигоҳ дошта шуда, аз нури офтоб дур бошад. Пас аз кушодани баста, ҳама хамиртуруши истифоданашуда бояд дар як контейнери ҳавоӣ дар яхдон то як моҳ нигоҳ дошта шаванд.
Диапазони идеалии ҳарорати ферментатсия барои хамиртуруши Fermentis аз шиддати мушаххас вобаста аст. Бо вуҷуди ин, дар маҷмӯъ, аксарияти хамиртуруши Fermentis дорои ҳарорати тавсияшудаи 59-77 ° F мебошанд.